woensdag 1 juni 2016

1 Sep – Vanaf 1 september Reigershof op maandag gesloten

1 Sep – Vanaf 1 september Reigershof op maandag gesloten


Reigershof mariahoeve reigershofMet ingang van 1 september 2016 is het terrein van Milieueducatie/Stadsboerderij  Reigershof elke maandag gesloten voor publiek.


Onze openingstijden zijn dinsdag t/m zondag  tussen 9:00 uur -17:00 uur


Reigershof


Stadsboerderij de Reigershof is gebouwd in 1976. De boerderij is vernoemd naar het omliggende groengebied Reigersbergen.


Adres en contact:  Reigersbergenweg 280 – 2592 EZ Den Haag


Telefoon: (070) 382 57 12


 


Tussen het groen, vlakbij de brandweer aan de Finnenburg, de Schipholboog in ligt stadsboerderij de Reigershof. Op het terrein zijn ook een Milieu Educatief Centrum en schooltuinen. Sinds het voorjaar van 2014 is er een natuurspeeltuin.


Op stadsboerderij de Reigershof wonen koeien, geiten, schapen, konijnen, kippen, cavia’s, eenden en een poes. De dieren mogen gevoerd worden met groente en fruit (geen brood). Voer voor de dieren is bij de stadsboerderij te koop, net als honing, eieren en verse geitenmelk (afhankelijk van het seizoen). De boerderij is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.


Stadsboerderij


Knuffelhoek


Op stadsboerderij de Reigershof is een knuffelhoek. In deze ruimte kunnen kinderen kleine dieren aaien en knuffelen. De knuffelhoek is geopend van dinsdag tot en met zondag van 15.00 tot 16.00 uur.


Kleine kruiwagens en gereedschap voor de kinderen


Meehelpen?


Kinderen mogen meehelpen met het verzorgen van de dieren op de stadsboerderij. Op de boerderij zijn kleine kruiwagens en gereedschap om te helpen met poepscheppen in de wei. Ook kunnen kinderen de dieren borstelen en aaien. Ze mogen bij de konijnen in het hok. De cavia’s mogen op vaste tijden in een mandje op schoot. Rond 15.30 uur worden de dieren gevoerd. Helpen? Vraag het aan de beheerder.


Activiteiten


Regelmatig zijn er activiteiten op stadsboerderij de Reigershof. Het jaarlijkse schaapscheerfeest bijvoorbeeld. Kijk voor actuele data en activiteiten in de Natuur- en milieukalender.


In de stal staat een minibieb, vol met zwerfboeken die u mee mag nemen en weer kunt achterlaten in een andere minibieb. Kijk ook op www.kinderzwerfboek.nl.


Onderwijs


Bij de ingang staat het Milieu Educatie Centrum (MEC) Reigershof. In het leslokaal krijgen de basisschoolgroepen 1 tot en met 7 natuur- en milieulessen. Kijk hiervoor bij het Jaarprogramma.


Vanuit het MEC worden leskisten en andere materiaal uitgeleend aan de scholen in de regio Haagse Hout, Scheveningen, Leidschenveen en Ypenburg. Deze leskisten gaan over onderwerpen die met natuur en milieu te maken hebben.


De schooltuin naast de boerderij wordt gebruikt bij de tuinbouwlessen voor de basisschoolgroepen 7 en voor tuinieren tijdens de Verlengde Schooldag.


Recycling


Bij de Reigershof kunt u klein elektrisch gereedschap (wecycle), gebruikt (frituur)vet en kleding inleveren.


 


 


 


 


Heeft u een activiteit, suggestie of idee, mail ons:oktip Haagse houtoktipNL@ gmail.com


Tags: Mariahoeve, wijkmariahoeve, haagse, hout, bezuidenhout, benoordenhout, leidschendam, leidsehage, winkel, winkelcentrum, mariahoeve, moestuin, tuin, compost, bakker, index, wijkcentrum, tuin, tuinen, mariahoeve, lokaal, belang, bewoners, commissie, whatsapp, nextdoor, straat, bus, tram, trein, mooi, groen, boom, bomen, west, gemeente, den, haag, gravenhage


oktip oke tip tip
Wij maken deel van de webring: oktip Haagse hout www.wijkmariahoeve.nloktip Haagse hout Facebook Agenda Mariahoeveoktip Haagse hout Facebook wijkmariahoeve oktip Haagse hout Facebook Oktipoktip Haagse hout Facebook Haagse Hout Uitburooktip Haagse hout Twitter Wijkmariahoeveoktip Haagse hout Twitter Den Haag Westoktip Haagse hout Twitter Mariahoeve Tip oktip Haagse hout Twitter @Sakoppieoktip Haagse hout Twitter Mariahoeve Tip oktip Haagse hout Twitter Uitburo Haagse Houtoktip Haagse hout Livejournal oktip Haagse hout Google+oktip Haagse hout Google+1oktip Haagse hout Google+2oktip Haagse hout Blogspotoktip Haagse hout Oktip1.wordpressoktip Haagse hout Tumblr Mariahoeveoktip Haagse houtTumblr Oktip Den Haagoktip Haagse hout Mariahoevedenhaag.wordpressoktip Haagse hout Flipboard Haagse Hout Oktip.nl oktip Haagse hout Flipboard Ok tipoktip Haagse hout Flipboard Mariahoeve oktipoktip Haagse hout Pin Bord (fr) Haagse Hout Uitburo oktip Haagse hout Pin Bord (fr) Haagse Houtoktip Haagse hout Pin Bord (fr) Haagse Hout Den Haag oktip Haagse hout Pin Bord (nl) Het Haagse Houtoktip Haagse hout Pin Bord (nl) Bezuidenhout oktip Haagse hout Pin Bord (nl) Leidschendam-Voorburgoktip Haagse hout Pin Bord (nl) Marlotoktip Haagse hout Linkedinoktip Haagse hout Haagse Houtoktip Haagse hout www.Mariahoeve.NUoktip Haagse hout www.Mariahoeve.ORGoktip Haagse hout www.wojo.nloktip Haagse hout Digitale Muurkrant – nowakti.nloktip Haagse houtLinken verzameling Digitaal Den Haagoktip Haagse hout Oktip Den Haag


 


 


 


 



1 Sep – Vanaf 1 september Reigershof op maandag gesloten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten