donderdag 23 juli 2015

» Weer nieuwe bouwspeelplaats Mariahoeve

Op woensdag 29 juli opent KunstPost voor de tweede keer de Bouwspeelplaats Mariahoeve.


Tot en met zondag 16 augustus kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar gratis hutten komen bouwen. De bouwspeelplaats is dagelijks, ook in het weekend geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Kinderen bouwen met oud hout, gered gereedschap, advies van vrijwilligers en nieuwe spijkers hutten tot maximaal 2 etages hoog. Vorig jaar was het een groot succes.


Voor jongere kinderen is de stadsboerderij De Reigerhof geopend en ook de Natuurbelevingstuin. In de Natuurbelevingstuin kunnen kinderen van 1 t/m 12 jaar spelen met water en met zand. Ook hier zijn vrijwilliger aanwezig om de kinderen te begeleiden. In de stadsboerderij zijn verschillende landbouw huisdieren die geaaid kunnen worden zoals koeien, schapen en geiten. Er is ook een touwspeelplaats waar je over touwbruggen kan lopen. Daarnaast is ook de volkstuinvereniging geopend die naast het bouwterrein ligt. Dit is een oase van groen en van rust in de stad.


Om de bouwspeelplaats voor iedereen gezellig en veilig te houden zijn er een paar huisregels waar iedereen aan moet voldoen:


-       Alleen toegang met stevige dichte schoenen met een dik zool (liefst bergschoenen o.i.d.)


-       Max. 5 kinderen per volwassen begeleider (18+)


-       De eigen begeleider blijft bij zijn/haar kinderen en blijft zelf verantwoordelijk


-       Honden zijn helaas niet welkom


-       Roken en het drinken van alcoholische dranken zijn verboden


KunstPost doet dit project niet alleen. Ook Scouting Haagse Hout, Vóór Welzijn Haagse Hout, Incluzio / Mariahoeve WERKT!, De Grondslag, De Reigershof stadsboerderij en natuurbelevingstuin en anderen zorgen samen dat het weer iets bijzonders wordt. Kom je?.


Waar? In de Schenkstrook bij de stadsboerderij De Reigershof, Reigersbergenweg 280, 2592 EZ  Den Haag.


Toegang is gratis.


Deze Bouwspeelplaats wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, Stadsdeel Haagse Hout en het Jeugdvakantieloket van Fonds 1818.» Weer nieuwe bouwspeelplaats Mariahoeve

Geen opmerkingen:

Een reactie posten