donderdag 9 juli 2015

» Middin nieuwbouw locatie Ursulaland

Middin en Weboma starten nieuwbouw locatie Ursulaland Mariahoeve



Dinsdag 7 juli vond de feestelijke ondertekening plaats van de aannemingsovereenkomst voor de nieuwbouw van locatie Ursulaland van Middin.


Directieleden Arjo Riedijk (rechts op foto) en Pim Koelemij van Weboma en bestuurder Sam Schoch van Middin (links) tekenden de overeenkomst, in aanwezigheid van diverse betrokkenen. Toekomstige bewoners Margarita Hulst en Hans Kuijper, cliënten van Middin, overhandigden cadeaus aan de bouwer en architect, ter aanmoediging van een voorspoedige bouw.


 Toekomstbestendig pand


Middin en Weboma bouwen aan Ursulaland in de Haagse wijk Mariahoeve 


eenUrsulaland artistimpression a nieuwe locatie  voor mensen met een lichte verstandelijke beperking in combinatie met autisme. Architect Van Dop en Mathot ontwierp een nieuw toekomstbestendig pand dat aan alle eisen voldoet voor de doelgroep en goed past bij de karakteristieken van de wijk Mariahoeve. Het nieuwe gebouw is drempelloos. Het zal vier etages gaan tellen met in totaal 28 ruime appartementen. Op iedere etage komt een gezamenlijke huiskamer, waar cliënten samen tijd kunnen doorbrengen, kunnen koken en de maaltijd gebruiken. De nodige domotica, waaronder toegangscontrole en camerabewaking, zullen bijdragen aan een veilige en comfortabele leefomgeving. De cliënten krijgen 24-uur per dag ondersteuning van deskundige begeleiders van Middin.


Nieuwbouw
Het besluit om het pand aan Ursulaland af te breken en opnieuw op te bouwen viel eind 2013. Het gebouw was verouderd en daardoor niet meer geschikt voor bewoning van cliënten van Middin. De toenmalige bewoners zijn tijdelijk ondergebracht in de locatie Spaarwaterstraat. Met de terugverhuizing naar de nieuwbouw, naar verwachting voorjaar 2017, zal laatstgenoemde locatie worden afgestoten.


 


Bron:  middin.nl



» Middin nieuwbouw locatie Ursulaland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten