vrijdag 31 juli 2015

9 Aug - Blood Sweat & Kiers in Winkelcentrum Leidsenhage

BSKWinkelcentrum Leidsenhage


Datum: 9 Augustus 2015
Activiteit: Optreden van Blood Sweat & Kiers
Plaats: Grote podium Winkelcentrum Leidsenhage
Tijd: tussen 13.00 – 16.00 uur
Toegang: Gratis


BLOOD, SWEAT & KIERS
Met Gitaar, Drums, Basgitaar, drie vocalen maar “vooral” met de Tenorsax van Wouter Kiers, klinkt Blood Sweat & Kiers als een muzikale snelkookpan van diverse stijlen: Dubbel gemixt en extra gekruid!! Maar altijd met die “Roots” van waar ze vandaan komen. Een beukend kwartet dat de grenzen van Rock & Roll, Blues, Jazz, Rythm & Blues en Soul verlegt. Een 4-mans formatie die niet tevreden is met de helft maar altijd en eeuwig tot op de bodem van hun eigen kunnen gaat… En dat lukt… Altijd. En dat voelt het publiek… en gaat los. Omdat deze enthousiaste mannen laten horen en voelen dat deze muziek door en door puur en ongecompliceerd lekker is…
 
Wouter Kiers – Tenorsax / Vocals
Tenor Saxofonist en Bandleider Wouter Kiers besloot na jarenlang touren met vele bands en diverse stijlen spelend het over een andere boeg te gooien. Wouter speelt op hoog niveau en trad op met de grote namen. Van zijn eigen bandjes was Kiers & de Vries wel het meest berucht. Wouter Kiers staat al op vele CD’s vastgelegd, tourde door Japan met Hans Dulfer, trad meermaals op bij het internationale Northsea Jazz Festival…en vul maar aan ! Toen Wouter de Amerikaanse tenor saxofonist “Sax” Gordon Beadle aan het werk zag begon zijn oude voorliefde voor de Roots enorm te kriebelen. Langzaam ontstond er een plan om een nieuwe band te beginnen waarin Rythm & Blues, het knetteren, scheuren, honken, shouting & screaming der Tenorsaxofoon centraal zou staan. Zo ontstond halverwege 2005 Blood, Sweat & Kiers. Hij formeerde deze band met muzikanten die hij in de loop der jaren had ontmoet en hij voor deze formule het meest geschikt achtte. Blood Sweat & Kiers is uiteindelijk een uniek gezelschap geworden en in te passen op de verschillende podia in binnen- en buitenland
 
Chris “C” Clemens – Gitaar / Zang  
Gitarist/zanger Chris “C” Clemens leidt al jaren zijn eigen Blues Revue en is met regelmaat gast bij Mr. Boogie Woogie & The Firesweep Bluesband. Geïnspireerd door blueslegendes als Hollywood Fats, Duke Robillard, Kid Ramos en vele anderen. Chris zijn gitaarwerk is inmiddels definitief de wereld van de Blues en Swing binnengedrongen!


Maarten Kruijswijk – Drums
Drummer Maarten Kruijswijk is ongetwijfeld een van de allersterkste Swing drummers van ons kikkerlandje. Met volle overgave strooit deze rasmuzikant zijn swingende ritmes over het publiek uit. Maarten speelt al langer met Wouter in “Kiers & de Vries” en de band van Jazz diva Lils Mackintosh. Maar ook geruime tijd met tenorsax beest Rinus Groeneveld. Deze gevorderde muzikant kent letterlijk het klappen van de zweep!

 
Ab Hansen – Basgitaar / Vocals 
Midden 2006 neemt bassist Ab Hansen de bas over van Frans Hellemans die wegens zijn drukke werkzaamheden bij onze oosterburen Blood Sweat & Kiers voor gezien moet houden. Ab fungeerde al regelmatig als invaller voor Frans. Als bassist van Rood, de Alsjemaarvandestraatband en de Elf=Graceband heeft Ab het bijzonder druk. Eerder speelde Ab bovendien in Pleuni en de touwtjes en was hij als gastbassist/drummer te zien bij Ten Beers After. En laten we de MacJigger Band alstublieft ook niet vergeten! Ook voor sessiewerk bij musicals is Ab altijd te porren. En laat-ie nou ook nog kunnen zingen!



1111podium



9 Aug - Blood Sweat & Kiers in Winkelcentrum Leidsenhage

Geen opmerkingen:

Een reactie posten