woensdag 29 juli 2015

9 Aug - Boekpresentatie en Cultureel programma


javanenBoekpresentatie en culturele manifestatie
Datum: Zondag 9 augustus 2015
Tijd: 15.00  uur  – 21.00 uur (inloop 14.15 uur)
Adres: Robijnhorst 197 -201 Den Haag (kerkgebouw Zevende-dag Adventisten)


Toegang: vrijwillige bijdrage


 


Op 9 augustus, wanneer herdacht wordt dat 125 jaar geleden de eerste Javaanse contractarbeiders in Suriname aankwamen, presenteren STICHJI en LM Publishers het boek. Deze herdenking heeft dit jaar een bijzonder karakter omdat het samenvalt met 40 jaar vestiging van (Javaanse) Surinamers in Nederland.


Reden om stil te staan bij het erfgoed van Javaanse Surinamers in Nederland, waarbij wordt ingezoomd op de warungs. De culturele manifestatie in Den Haag, waar o.a. de presentatie van het boek zal plaatsvinden, is een initiatief van STICHJI met  ondersteuning van de Werkgroep 125 Jaar Javaanse Immigratie.


Naast de dansgroepen Budaya Mekar Sari en Sinar Anyar treden diverse artiesten op, waaronder Aidah Amatstam, Gilbert Legiman, Ilse Setroredjo en Eddy Assan.


Twintig warungs, waaronder Warung Mini XL in Den Haag, Javaans eethuis Surimaribo in Delfzijl,  Warung Subur in Arnhem, Toko Sodiro in Rotterdam, werkten mee aan de totstandkoming van het boek.


Hun verhalen en recepten bieden letterlijk en figuurlijk een kijkje in keuken van warungs.


javanen3


Info: www.stichji.nl | info@stichji.nl | facebook.com/stichji


 


 


 


Saoto, berkat en dawet Titel van het boek over het ondernemerschap van Javaanse-Surinamers in de culinaire sector in Nederland is bekend!Op zondag 9 augustus presenteren Stichting Comité Herdenking Javaanse Immigratie (STICHJI) en uitgeverij LM Publishers het boek over Javaans-Surinaamse warungs in Nederland. Het boek heet ‘Saoto, berkat en dawet. Een kijkje in de keuken van Javaans-Surinaamse warungs’ en is geschreven door Hariëtte Mingoen (ontwikkelingssocioloog) en Lisa Djasmadi (cultureel antropoloog). De foto’s zijn gemaakt door Matte Soemopawiro.

9 Aug - Boekpresentatie en Cultureel programma

Geen opmerkingen:

Een reactie posten