woensdag 13 juli 2016

Een mooie hut bouwen net zoals "vroegah"

Een mooie hut bouwen net zoals ‘vroegah’


Bron: Bart van der Spek  – AD.nl


Kinderen tussen de 6 en de 12 jaar kunnen van zaterdag 30 juli tot en met zondag 14 augustus van oud hout mooie kunstwerken maken. De Bouwspeelplaats Mariahoeve is dagelijks open van 11.00 tot 17.00 uur in de Haagse Schenkstrook bij de Reigersbergenweg 282. Hubertine Langemeijer van medeorganisator Stichting Kunstpost vertelt.


Wat kunnen de kinderen bouwen?


,,Dat waar ze zelf zin in hebben. Er zijn drie containers vol met oud hout: van pallets tot oude deuren, dus ze kunnen veel inspiratie opdoen.We maken een soort huttendorp, maar als ze een visioen van een tafel of kast krijgen, mag dat ook.”


Krijgen ze daarbij ondersteuning?


,,Ouders en grootouders kunnen hun kinderen of kleinkinderen ondersteunen. Verder zijn er vrijwilligers aanwezig om tips te geven. Ze zeggen bijvoorbeeld hoe je het best spijkers in het hout kunt slaan en hoe je die veilig kunt verwijderen. Ook bij het zagen van het hout kunnen ze om hulp vragen.”


Wat hebt u zelf met bouwen?


,,Ik vind het supergaaf. Ik heb ‘vroegah’ met mijn moeder veel creaties gemaakt. Vooral het timmeren zelf vind ik leuk. Wat je met Meccano in het klein kunt maken, kun je daar in het groot bouwen.”


Is dat een reden het initiatief op touw te zetten?


,,Absoluut. Tevens is het zo dat best wat kinderen in de wijk Mariahoeve niet op vakantie kunnen. We willen dat zij een leuke zomer krijgen.”


Wat is er verder te doen?


,,Er is een knikkerbaan van hout gemaakt. Verder kunnen de kinderen bij regen aan de slag bij Scouting Haagse Hout. Daar is het mogelijk een deurbel of een huisnummer te maken, een 3D-puzzel in elkaar te zetten en houten dino’s te schilderen.”


 


 


 


 Een mooie hut bouwen net zoals "vroegah"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten